U heeft als bedrijf een uitdaging?

Dan is challenge-x dé oplossing voor u!

Jules en Universiteit Maastricht zijn een samenwerking aangegaan en bieden bedrijven challenge-x aan. Dit geeft organisaties de kans om hun ambities en uitdagingen te presenteren en binnen 5 weken door studenten te laten oplossen. Studenten van zowel Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd zullen aan challenge-x deelnemen. De oplossingen die door studenten worden voorgesteld zullen worden getoetst op innovativiteit en haalbaarheid!

Hoe werkt een challenge-x?

Startpunt is een Probleem Definitie Meeting (PDM). Hier wordt -onder begeleiding van Jules en de Service Science Factory- de probleemdefinitie helder en concreet geformuleerd. Vervolgens wordt deze challenge-x middels de website, social media en andere kanalen gedeeld met de doelgroep.

Studenten krijgen tijdens het challenge-x traject training om goed onderzoek te doen én in het genereren van innovatieve ideeën. Door de training en begeleiding wordt tevens de kwaliteit van de oplossingen worden gewaarborgd en geoptimaliseerd.

De beste ideeën worden geselecteerd en verder uitgewerkt. Tijdens een pitch meeting worden de beste ideeën worden gepresenteerd. Een jury zal deze presentaties beoordelen en uiteindelijk de beste 3 ideeën kiezen.

Belangrijk is om tenslotte de oplossingen om te zetten in resultaat: daarom sluiten we iedere challenge-x af met een workshop met medewerkers van uw organisatie die verder met de ideeën aan de slag zullen gaan. In de workshop vertalen we de ideeën naar een implementatieplan om het beoogde resultaat te bereiken.